Největší ostrov ve Středozemí je protkaný velkým množství kultur a chutí: od aragonské a arabské přes tureckou a řeckou až po francouzskou a africkou kuchyni. Víno Malvázie z Liparských ostrovů, vůně mandlovníků, pistáciových stromů, olivových hájů, citrusovníků či pinií se tady snoubí s kulinářskou jednoduchostí. K sicilské kuchyni neodmyslitelně patří mořské ryby a vynikající sladké zákusky. Pestrá jídla, jejichž každý kousek je zážitkem, jsou dochucená vlastní solí z Marsaly s využitím bylinek, základem sicilských pokrmů.
Sicilané rozhodně nejsou zvyklí na obědy a večeře doma u televize. Většinou jedí v restauracích s rodinou nebo s přáteli a obvykle o dost později, než jsme zvyklí my. Na jídlo si dávají čas, dopřávají si předkrmy i dezerty. Jídlo je pro ně vlastně společenská událost a příležitost ke konverzaci a zábavě.
Na stole téměř nikdy nechybí panini, podobné nám známým plněným bagetám z „lepších“ bageterií, samozřejmě místní sýr, šunka, italské polosuché salámy nebo melouny. Malé předkrmy, tzv. antipasti, povzbudí chuť k jídlu a ukrátí čekání na hlavní chod.
Zpětné volání
Dotaz k zájezdu
Zájem o službu
<b>Kontaktujte nás</b>