×

Máme radost, že se Vám nabídka líbí. Ozveme se co nejdříve!

Rio de Janeiro - Barra da Tijuca - Detailní informace

Náš názor

Asi málokteré město na světě je tolik opředené pověramy a spojené s exotickýmy vjemy tak jako Rio de Janeiro. vždyť Rio (jak mu šíkají místní) je v povědomí snad uplně každého z nás. Spojíme si ho s krásnými plážemi, které jsou stejně legendární jako samba, která zde vznikla. Pokus so nedáte název Copacaban s jendou z mnoha městských pláží, tak se Vám určitě vybaví Helena Vondráčková s její písničkou a pokud ani to, uritě víte, že Brazílie je zemí fotbalu. A v Riu najdete ten jevětší a nejlavnější forbalový stadion ze všech: slavný Maracana.

To vše a mnohem více Vás čeká v této nezapomenutelné destinaci. Tak neváhejte a čtěte dále.

Popis oblasti

Rio de Janeiro (česky: Lednová řeka) nebo teké Rio, ve stejnojmenném spolkovém státu se nachází na jihovýchodě země. Po S~ao Paulu je druhým největším brazilským městem a šestým největším v Americe. V roce 2014 zde žilo přes 6 400 000 obyvatel a v celé městské oblasti pak přes 11 600 000 obyvatel. Město bylo založeno v roce 1565 portugalskými kolonisty. V letech 1763–1960 bylo hlavním městem Brazílie.

Patří mezi nejnavštěvovanější turistická místa na jižní polokouli. To zejména díky svým karnevalům, školám samby, písečným plážím Copacabana, Ipanema, Leme a dalšími. Světoznámá je i 30 m vysoka socha Krista Spasitele (Cristo Redentor), která je umístěna na hoře Corcovado v národním parku Tijuca. Z Corcovada se skýtají nezapomenutelné panoramatické výhledy na celé město a okolí. Další dominantou města je takzvaná Cukrová homole (P~ao de Açúcar).

Mezi další "vývozní artikly" Brazílie a Ria určitě patří cachaca (kašasa). Brazilský třitonvý rum. Narozdíl od třitobého rumu z Kuby nebo dalších karibských zemí je tento silnější a neprochází tak dlouhou dobou zrání. Je to hlavní přísada známého koktejlu capirinha (kapiriňa).

Mimo cachacu a caipirinhu dala Brazílie ještě jeden kulinářský skvost a to restaurace churrascaria (čuraskarija). Jedná se o typ restaurace kde vám obsluha roznáší porce různých druhů grilovaného masa přímo na váš talíř. Obvykle se jedná o koncept all you can eat (sněz co zmůžeš). Maso Vám tak obsluha servíruje doku neřeknete dost. Toto je grliované na uhlí a dřevě, často s příměsí exotických dřevin z Amazonského pralesa. maso tím pak dostává krásnou jemnou chuť a vůni a s minimálním použitím koření a bylinek k dochucení.

Chci získávat informace o zajímavých produktech a nabídkách a rád vám poskytnu zpětnou vazbu k vašim službám
Chci, abyste obsah a nabídky přizpůsobili mým zájmům a preferencím