Řekne-li se kukuřice, fazole a chilli papričky, je jasné, že se hovoří o mexické gastronomii. Oblibu po celém světě si získala rozmanitostí svých chutí, barev, koření i přísad. Formovalo ji vzájemné historické ovlivnění domorodých kulinářských tradic a evropských prvků. O výjimečnosti mexické kuchyně svědčí i její zařazení na seznam nehmotného dědictví UNESCO.
Typické mexické tortillové placky se připravují z kukuřičné nebo pšeničné mouky. Využívají se k přípravě dalších pokrmů, jako jsou tacos, burrito, quesadilla apod.
Omáčka v podobě salátu se vyrábí z čerstvých, nadrobno nakrájených rajčat, zelených chilli papriček, cibule, koriandrové natě, avokáda a citronové šťávy.
Známá a velmi oblíbená mexická omáčka, kterou tvoří avokádo, cibule, česnek a najemno nakrájená rajčata. Dochucená může být papričkou jalapeňo a koriandrovou natí.
Tamales se dělají ze speciálně připraveného kukuřičného těsta. Kukuřičné zrno se namočí, uvaří ve vápenaté vodě, oloupe, vymyje a umele. Vzniklé těsto se suší a poté plní zeleninovou nebo masovou náplní a zapéká zabalené v kukuřičném či banánovém listu. Podává se s tradiční omáčkou mole.
Jedná se o druh burrita z pšeničné tortillové placky, ze které se vytvoří taštička naplněná fazolemi, rýží, různými druhy mas a sýrem. Fritovaná taštička se podává s různými druhy omáček.
Rozvařená kukuřičná hmota se promíchá s vodou a ochutí solí či obohatí ovocnou příchutí.
Horkou čokoládu Mexičané ochucují medem, vanilkou, pálivým chilli a novým kořením.
Pití tequily je v Mexiku opravdovým obřadem. Ochucuje se na mnoho způsobů.
Zpětné volání
Dotaz k zájezdu
Zájem o službu
<b>Kontaktujte nás</b>