×

Máme radost, že se Vám nabídka líbí. Ozveme se co nejdříve!

Mexická kuchyně

Typická mexická jídla Mexická jídla

Tortilly

Typické mexické tortillové placky se připravují z kukuřičné nebo pšeničné mouky. Využívají se k dalším pokrmům jako jsou tacos, burritos, quesadilly apod.

Pico de gallo

Omáčka v podobě salátu. Připravuje se z čerstvých nadrobno nakrájených rajčat, zelených chilli papriček, cibule, koriandrové natě, avokáda a citronové šťávy.

Guacamole

Známá a velmi oblíbená mexická omáčka, kterou tvoří avokádo, cibule, česnek a najemno nakrájená rajčata. Dochucená může být papričkou jalapeňo a koriandrovou natí.

Tamales a Mole 

Tamales se dělají ze speciálně připraveného kukuřičného těsta. Kukuřičné zrno se nejdříve namáčí a poté vaří ve vápenaté vodě. Po oloupání se zrno vymyje a umele. Vzniklé těsto se suší a poté plní zeleninovou nebo masovou náplní a zapéká zabalené v kukuřičném nebo banánovém listu. Podává se s tradiční omáčkou mole.

Chimichanga

Jedná se o druh burrita připravený z pšeničné tortillové placky. Z té se vytvoří taštička naplněná fazolemi, rýží, různými druhy mas a sýrem. Taštička se poté ofrituje a podává s různými druhy omáček.

Nápoje

Atole

Tento nápoj se připravuje z rozvařené kukuřičné hmoty, která je promíchaná s vodou. Může být ochucen solí nebo doplněn ovocnou příchutí.

Horká čokoláda

Horkou čokoládu Mexičané ochucují medem, vanilkou, pálivým chilli a novým kořením.

Tequila

Pití tequily je v Mexiku opravdovým obřadem. Ochucuje se na mnoho způsobů.


Chci získávat informace o zajímavých produktech a nabídkách a rád vám poskytnu zpětnou vazbu k vašim službám
Chci, abyste obsah a nabídky přizpůsobili mým zájmům a preferencím