×

Máme radost, že se Vám nabídka líbí. Ozveme se co nejdříve!

Typická jídla menorské kuchyně

Spanelsko-10-Menorca-Prejeme-dobrou-chut-na-Menorce.jpg

Pokrmy jsou na Menorce velice podobné těm, které jsou typické pro ostrov Mallorca. Rozdíl je ale v přípravě. Kuchaři z Menorcy používají více smetany, másla a sýru a naopak méně olivového oleje. Základem jídelníčku jsou ryby, zelenina a mořské plody jako sépie, chobotnice, mušle a humři.

Speciality a chuťovky z ostrova Menorka

Conejo con Higos - králík s fíky

Caldereta de langusta - langustová polévka, která patří mezi nejdražší jídla na ostrově

Queso de Mahón - místní sýr

Mahonnaise - tradiční majonéza vyráběná ze žloutku, olivového oleje, citrónové šťávy a koření

Oliaigua - zeleninová polévka připravovaná z cibule, česneku, zelené papriky a hlavně z malých, chuťově výrazných rajčat

Perdiz con col - koroptev se zelím

Verdura rellenada - lilky, artyčoky, zelí, cibule, papriky a cukety plněné rybami, sardelkami, masem či jinou zeleninou, většinou zapékané v troubě

Čeho se napít na Malorce

Gin - vyrábí se destilací vinného alkoholu a vody, silně aromatickou chuť mu dodávají bobule jalovce dovezeného až z Pyrenejí

Sangría - typický španělský nápoj, červené víno smíchané s pomerančovým džusem, ovocem a různými druhy destilátů

Hierbas - likéry z různých druhů bylin a rostlin

Chci získávat informace o zajímavých produktech a nabídkách a rád vám poskytnu zpětnou vazbu k vašim službám
Chci, abyste obsah a nabídky přizpůsobili mým zájmům a preferencím
Zavřít

Upřesnit hledání

Stravování

Pláž

Vzdálenost od pláže:

Typ dovolené:

Smazat

Minimální kategorie hotelu

Cena zájezdu za všechny osoby

min. 0 kč
max. 900 000 kč
min. 0 kč max. 900 000 kč
 

Vzdálenost aquaparku:

Vybavení hotelu

Sport/zábava

Typ pokoje

Vybavení pokoje