Pokrmy jsou na Menorce velice podobné těm, které jsou typické pro ostrov Mallorca. Rozdíl je ale v přípravě. Kuchaři z Menorcy používají více smetany, másla a sýru a naopak méně olivového oleje. Základem jídelníčku jsou ryby, zelenina a mořské plody jako sépie, chobotnice, mušle a humři.
Conejo con Higos - králík s fíky
Caldereta de langusta - langustová polévka, která patří mezi nejdražší jídla na ostrově
Queso de Mahón - místní sýr
Mahonnaise - tradiční majonéza vyráběná ze žloutku, olivového oleje, citrónové šťávy a koření
Oliaigua - zeleninová polévka připravovaná z cibule, česneku, zelené papriky a hlavně z malých, chuťově výrazných rajčat
Perdiz con col - koroptev se zelím
Verdura rellenada - lilky, artyčoky, zelí, cibule, papriky a cukety plněné rybami, sardelkami, masem či jinou zeleninou, většinou zapékané v troubě
Gin - vyrábí se destilací vinného alkoholu a vody, silně aromatickou chuť mu dodávají bobule jalovce dovezeného až z Pyrenejí
Sangría - typický španělský nápoj, červené víno smíchané s pomerančovým džusem, ovocem a různými druhy destilátů
Hierbas - likéry z různých druhů bylin a rostlin
Zanechte nám svůj telefon a náš odborný poradce vás bude kontaktovat.
Zavolejte mi zpět
Sjednejte si schůzku v nejbližší pobočce. Šetřete čas a nechte nás vypracovat vhodnou nabídku.
Objednat schůzku
Nejste si 100% jistí výběrem zájezdu? Jsme připraveni zodpovědět všechny vaše dotazy.
Odeslat dotaz
Zpětné volání
Dotaz k zájezdu
Zájem o službu
Návštěva pobočky
Můj FISCHER
Uživatelské jméno
Heslo Zapomněli jste heslo?
Zadejte obsazenost
Počet cestujících 1. pokoj
Věk dětí
Přidat další pokoj
Kontaktujte nás