×

Máme radost, že se Vám nabídka líbí. Ozveme se co nejdříve!
Zavřít

Zvolte cílové destinace

Bohužel jsme nic nenašli
Zavřít

Doprava

Typ dopravy

Vyberte si typ dopravy a odletové letiště

Odletová letiště:

Zavřít

Termín a délka

Vybrané termíny

Zavřít

Zadejte obsazenost

Smazat pokoj

Počet cestujících 1. pokoj

Věk dětí

1. dítě
2. dítě
3. dítě
4. dítě
5. dítě

přidat další pokoj

Španělská kuchyně

Spanelsko-Dobrou-chut-ve-Spanelsku.jpg

Španělská kuchyně se skládá hlavně  z velkého množstvi ryb, mušlí, krevet, sepií, nebo chobotnic. Nikdy nechybí
olivový olej, čerstvá zelenina, ovoce a víno.

Podívejte se na přehled španělských jídel, s nimiž se nejčastěji setkáte.

Typická španělská jídla

Pierna de Cordero

Skopová kýta.

Conejo con Cebolla

Králík na cibuli.

Arroz a la Marinera

Polévka s rýží a s mořskými plody.

Flan

Dezert podobný pudingu.

Paella

Směs rýže a kuřecího nebo vepřového masa, popř. krevet, mušlí či sépií. Přidává se hrášek, paprika, česnek a koření. Vše se vaří ve vývaru z ryb a nakonec se přidává šafrán.

All I Oli

Olej utřený s česnekem a petrželí, nebo majonézou s česnekem.

Sofrit Payes

Různé druhy masa, osmažené brambory, česnek, petržel, různé druhy koření (paprika, pepř, hřebíček, bobkový list, šafrán, oregano).

Guisado de Pescado

Dušené rybí maso.

Lechona

Pečené selátko.

Caldo

Rybí, masový nebo drůbeží vývar.

Gallo, rape, sirvia, salmonetes, merluza

Nejoblíbenějši mořské ryby.

Gambas

Krevety.

Tumbet

Zeleninový nákyp z brambor, lilku, cuket a paprik.

Arroz brut

„Špinavá rýže“ s kousky vepřového, kuřecího nebo králičího masa.

Frito mallorquin

Jídlo ze skopových či vepřových ledvin a jater s brambory, cibulí, fazolemi, česnekem, fenyklem, hráškem a paprikovými lusky.

Gofio

Gofio se podává k různým jídlům namísto chleba. Vyrábí se z praženého pšeničného, kukuřičného nebo ječného zrní. Ačkoliv je běžnou součástí jídelníčku, zřídka si ho budete moci objednat v restauraci.

Mojo

Jedná se o pikantní omáčku k masu a rybám.Skládá se z octa, olivového oleje, česneku, paprikových lusků, feferonek, soli, pepře, papriček, chilli, šafránu a kmínu. Na základě poměru a druhu koření vzniká její charakteristická příchuť a barva, nejznámější je mojo rojo (červená, pikantní) a mojo verde (zelená).

Papas arrugadas

Brambory uvařené ve slupce ve velmi slané vodě. Skvěle chutnají s omáčkami mojo.

Sopa de pescado

Rybí polévka s rýží a šafránem. Variace sopa de pescado se dělají z různých druhů ryb, mušlí, korýšů a zeleniny.

Potaje

Jde o hustou zeleninovou polévku zpravidla ze sezonní zeleniny. Receptů je nepřeberně, proto málokdy ochutnáte stejné potaje.

Puchero [pučero]

Puchero se připravuje ze sedmi druhů mas. Většinou se podává při slavnostních příležitostech.

Ryby

Ryby jsou neodmyslitelnou součástí jídelníčku. Zvláštní specialitou je například vieja. Výborná je s olivovým olejem a omáčkami mojo.

Typické španělské nápoje

Sangria

Červené víno, ve kterém je naložené ovoce, pomerančový džus a různé druhy destilátů.

Palo

Likér vyrobený na bázi svatojánského chleba.

Víno

Nejznámější je červené víno z oblasti Binissalem a bílé víno z oblasti Levante.

Hierbas

Likér z máty peprné, listů z pomerančovníku, bobkového listu, rozmarýnu, borovice, cukru a citronové kůry.

Chci získávat informace o zajímavých produktech a nabídkách a rád vám poskytnu zpětnou vazbu k vašim službám
Chci, abyste obsah a nabídky přizpůsobili mým zájmům a preferencím

Chcete být součástí týmu největší cestovní skupiny v ČR?
Vyberte si
odpovídající pozici v sekci

KARIÉRA

Zavřít

Upřesnit hledání

Stravování

Pláž

Vzdálenost od pláže:

Typ dovolené

Smazat

Minimální kategorie hotelu

Cena zájezdu za všechny osoby

min. 0 kč
max. 450 000 kč
min. 0 kč max. 450 000 kč
 

Vzdálenost aquaparku:

Vybavení hotelu

Sport/zábava

Typ pokoje

Vybavení pokoje