Jak si pochutnáte na Svaté Lucii

Cerstve-ovoce-je-pro-Karibik-typicke.jpg

V santalucijské gastronomii převládají ryby, drůbež a plody moře upravované na všemožné způsoby, časté je také grilované vepřové či skopové maso. K jídlu je obvykle servírována zdejší pálivá pepřová omáčka.

Typickým rychlým občerstvením je roti, pšeničná placka plněná směsí zeleniny, brambor a masa, nebo bakes, smažené či grilované slané vdolky.

Smažené banány a další pochoutky

Lahodným dezertem bývají zejména smažené banány a celá řada tropického ovoce jako mango, papája, ananas a kokosy. Mezi nejpopulárnější nápoje se řadí místní pivo Piton a vynikající rum Chairman’s Reserve. Oblíbené jsou též různé alkoholické i nealkoholické koktejly. Ochutnejte například místní punch z rumu, ovocných šťáv a koření.