×

Máme radost, že se Vám nabídka líbí. Ozveme se co nejdříve!

Vůně kalábrijských jídel je lákavá a zve přímo ke stolu

Kalábrijská kuchyně je těsně spjata s italskou gastronomií. Je stejně dobrá, zdravá a také používá hodně těstovin, masa, ryb, rýže, koření a oleje. Nechybí špagety, rizoto, pizza a víno, typickou přísadou do jídla je velmi pikantní feferonka nazývána peperoncini. Vyhlášeným dezertem je zmrzlina tartufo – zvláště ta z městečka Pizzo se řadí mezi učiněné delikatesy.

Velmi často tady můžete ochutnat nejrozmanitější dary moře. Místní specialitou jsou čerstvě vylíhnuté ančovičky zakonzervované citronem, kořením a feferonkami nazývané mustica.

kalabrie-Prejeme-dobrou-chut-v-Kalabrii.jpg

Dobrou chuť v Kalábrii

Hodně oblastí Kalábrie je převážně chudých, a tak se jí to, co zrovna je. Na úpatí hor se chovají stáda skotu na mléko, vepř je něco výjimečného a zabijačka je vždy vnímána jako velká událost. Proto tradiční kalábrijskou pochoutku tvoří nduja a soppressata z vepřového masa. Do jitrnice a jelítka s se přidává ostrá feferonka a udí se nad aromatickým dřevem. Vynikající je i v pomazánkách či omáčkách.

Kalábrie, stejně jako zbytek Itálie, je velmi kvalitní vinařskou oblastí. Samozřejmostí tady je perfektně sladit výběr vína s pokrmem. Mezi vyhlášené vinařské oblasti patří například Bivongi doc, Ciró doc, Donnici doc, Greco di bianco doc, Lamezia doc, Mantonici di bianco, Melissa doc a mnohé další.

Chci získávat informace o zajímavých produktech a nabídkách a rád vám poskytnu zpětnou vazbu k vašim službám
Chci, abyste obsah a nabídky přizpůsobili mým zájmům a preferencím
Zavřít

Upřesnit hledání

Stravování

Pláž

Vzdálenost od pláže:

Typ dovolené:

Smazat

Minimální kategorie hotelu

Cena zájezdu za všechny osoby

min. 0 kč
max. 900 000 kč
min. 0 kč max. 900 000 kč
 

Vzdálenost aquaparku:

Vybavení hotelu

Sport/zábava

Typ pokoje

Vybavení pokoje