Gastronomie je v Keni rozmanitá a pro Evropana vesměs exotická. Převládají masitá jídla, většinou ze skopového nebo hovězího, u pobřeží ryby a plody moře. Jako přílohy jsou nejčastější kukuřice, rýže, brambory a případně banány.
Za typická jídla platí kukuřičná kaše ugali, dále nyama choma, tradičním způsobem opékané maso a kuku choma, pečené kuře se zeleninou a rýží nebo chlebovou plackou chapati. Vyzkoušet můžete množství levného a chutného pouličního občerstvení, asi nejvyhledávanější pochutinou jsou sambusas, placky z listového těsta plněné masem.
Po hlavním jídle je obvykle servírováno jako dezert exotické tropické ovoce, tedy papája, mango, kvajáva (guave) či kokosové ořechy. Obvyklým nápojem je místní pivo pombe vyráběné z prosa, banánu, cukru a bylin, avšak pro cizince není příliš chuťově akceptovatelné. V některých restauracích, otevřených většinou po celý den, lze ochutnat i nevšední masa.
Samozřejmostí je jistá míra opatrnosti a užití zdravého rozumu během vybírání jídla. Špatně se vám může udělat po skvělé večeři v luxusním restaurantu, přitom na ulici se můžete dlouhou dobu stravovat bez jakýchkoliv žaludečních obtíží.
Zanechte nám svůj telefon a náš odborný poradce vás bude kontaktovat.
Zavolejte mi zpět
Sjednejte si schůzku v nejbližší pobočce. Šetřete čas a nechte nás vypracovat vhodnou nabídku.
Objednat schůzku
Nejste si 100% jistí výběrem zájezdu? Jsme připraveni zodpovědět všechny vaše dotazy.
Odeslat dotaz
Zpětné volání
Dotaz k zájezdu
Zájem o službu
Návštěva pobočky
Můj FISCHER
Uživatelské jméno
Heslo Zapomněli jste heslo?
Zadejte obsazenost
Počet cestujících 1. pokoj
Věk dětí
Přidat další pokoj
Kontaktujte nás