Malajská kuchyně je pro Evropany velmi netradiční především díky rozličnému množství koření a nezvyklých přísad. Patrné jsou též čínské a indické vlivy.
Jako všude v Asii je hlavní surovinou zejména rýže, která je zajímavě kombinována s rybami, masem, zeleninou a nevšedními omáčkami. Narazíte tu sice i na restaurace s mezinárodní kuchyní, avšak neúžasnější směsici chutných, typicky malajských a velmi laciných jídel ochutnáte v tolik populárních pouličních stáncích. Jedná se hlavně o rozličné masové kebaby zvané satays, plody moře s kari a zázvorem, ryby otak otak grilované v banánových listech či různě upravované kuřecí maso.
Klasickým moučníkem bývá sladká rýže a výběr vskutku exotického tropického ovoce jako jsou například durian, rambutan, mangosteen, starfruit nebo jackfruit. Mezi nealkoholickými nápoji převládají ovocné šťávy a obvyklé limonády západní provenience, v alkoholických vede pivo a chuťově zajímavé rýžové víno.
Zanechte nám svůj telefon a náš odborný poradce vás bude kontaktovat.
Zavolejte mi zpět
Sjednejte si schůzku v nejbližší pobočce. Šetřete čas a nechte nás vypracovat vhodnou nabídku.
Objednat schůzku
Nejste si 100% jistí výběrem zájezdu? Jsme připraveni zodpovědět všechny vaše dotazy.
Odeslat dotaz
Zpětné volání
Dotaz k zájezdu
Zájem o službu
Návštěva pobočky
Můj FISCHER
Uživatelské jméno
Heslo Zapomněli jste heslo?
Zadejte obsazenost
Počet cestujících 1. pokoj
Věk dětí
Přidat další pokoj
Kontaktujte nás