×

Máme radost, že se Vám nabídka líbí. Ozveme se co nejdříve!

Kuchyně

Nenechte si ujít typická ománská jídla! Restaurace v Ománu

Pokud jde o arabskou kuchyni, určitě se nezdráhejte ochutnat. V Ománu místní připravují zejména jehněčí, skopové nebo velbloudí maso. Jako příloha je nejběžnější rýže a chlebové placky, téměř nikdy nechybí také datle. Vzhledem k poloze na pobřeží se na jídelníčku často objevují i ryby, hlavně zubeidi, ale i krevety, které se připravují na několik způsobů. Každé jídlo je bohatě kořeněné, mdlé chuti se tak v Ománu určitě netřeba obávat. Příznivci dobré silné kávy si tu mohou dopřát šálků, co hrdlo ráčí.

Rozluštili jsme pro vás ománský jídelníček

Jídelní lístek

Rukhal

Tenký chléb, který se podává k jakémukoliv chodu. U snídaně jej můžete ochutit medem, u večeře kořeněnou směsí.

Marak

Zeleninová směs.

Šuva (shuwa)

Připravuje se při zvláštních příležitostech, např. v době Ramadánu. Jedná se o pečení celé krávy nebo kozy, na němž se často podílí i celé vesnice. Obvykle trvá i několik dní a charakteristickou chuť jídlu dodávají bylinky a koření.

Lochemat (lokhemat)

Smažené koule z mouky a droždí okořeněné kardamomem se nejčastěji podávají ke kávě.

Halva (halwa)

Sladká želatina z hnědého cukru, koření, medu a vajec

Nápojový lístek

Laban

Nápoj z podmáslí slané chuti.

Kahva (kahwa) nebo khava (khawa)

Tradiční káva, která se připravuje z čerstvě upražených kávových zrn a kardamomské moučky. Jelikož je sama o sobě dost hořká, podávají se k ní na doslazení například datle nebo sladká želatina halva (halwa).


Chci získávat informace o zajímavých produktech a nabídkách a rád vám poskytnu zpětnou vazbu k vašim službám
Chci, abyste obsah a nabídky přizpůsobili mým zájmům a preferencím