Srílanská kuchyně je velmi podobná
jihoindické. Základem každého jídla je vařená rýže, nudle a placky. K nim se podávají ryby, mořské plody, kuřecí a vepřové maso. Nejčastější omáčky jsou s karí, které se připravují na mnoho způsobů. A nezapomeňte, že většina pokrmů na
ostrově je hodně pálivá, proto nedoporučujeme dochucovat je čímkoliv ostřejším.
Typická jídla na Srí Lance

Pol sambol
Pálivá červená pasta z chilli a kokosu
pol sambol se používá ke zvýšení pálivosti pokrmů.
Thali
Vegetariánské kari zvané
thali pochází z jižní
Indie.
Biriyani
Kari
biriyani se na ostrov dostalo ze severní Indie.
Kool
Vařená, pečená a poté na slunci vysušená zelenina
kool je často servírovanou pochoutkou místních obyvatel.
Sausage bun
Sladký rohlík se zapečeným kuřecím párkem
sausage bun má jednu příjemnou vlastnost, totiž jen minimální pálivost.
Hoppers
Specialita ostrova
hoopers se podává ke snídani nebo k večeři. Jedná se o palačinku, uprostřed níž trůní mistička s medem a jogurtem.
Populární nápoje na Srí Lance

Srílanský čaj
Nejoblíbenější nápoj na ostrově
čaj se většinou pije s teplým mlékem a cukrem.
Elephant House
Studené pití
elephant house má mnoho různých příchutí.
Palmové víno toddy
Spíše než víno připomíná
toddy původně indický punč. Vyrábí se v různé kvalitě a s různým obsahem alkoholu.